RUSKI PUKOVNIK LIKVIDIRAN U ZASEDI: Uznemirujući snimak iz Belgorodske oblasti

Pukovnik Andrej Stesev, komandant ruske jedinice koja je organizovala odbranu u selu Nova Tavolženka u Belgorodskoj oblasti, navodno je ubijen u zasedi ukrajinskih diverzanata.

Na snimku koji je objavljen na Telegramu navodno se vidi grupa ukrajinskih diverzanata koja je na jednom lokalnom putu presrela vojno vozilo sa ruskim oznakama i likvidirala Steseva (53).

Za sada nije poznato kad je zabeležena uznemirujuća scena, a nijedna od zaraćenih strana nije potvrdila ili dematovala autentičnost snimka odnosno nije se uopšte zvanično oglasila o navodima da je pukovnik likvidiran u zasedi na ruskoj teritoriji.

Selo Nova Tavolžanka se inače nalazi tik uz granicu u Belgorodskoj oblasti.

Ukrajinske trupe su inače večeras prema navodima RIA Novosti duže od sat vremena granatirale Šebekino u Belgorodskoj oblasti iz raznih vrsta naoružanja. Oružane snage Ukrajine napale su navodno centralne delove grada iz višecevnih raketnih bacača i minobacača kalibra 120 mm.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je jutros da je tokom proteklog dana u Šebekinskom gradskom okrugu ispaljena 491 jedinica različite municije, a da ima i žrtava.

Operativni štab regiona na svom Telegram kanalu, međutim, navodi da informacije o dejstvima nekoliko diverzantskih grupa na teritoriji Belgorodske oblasti ne odgovaraju stvarnosti.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.