Šiptari opet pokušavaju da dižu tenzije! Kurtijevac Konjufca preti: Posle Banjske biće rata!

Konjufca je za ‘Dojče vele’ izjavio da ‘postoji rizik da se nakon incidenta u Banjskoj sukob proširi i na ceo region’.

Opasnost je uvek tu, ali morate razumeti zašto. Ne zato što se mi branimo, već zato što Srbija napada nas. Srbija je najopasniji potencijal za destabilizaciju celog Balkana. Srbija treba da bude sankcionisana, u bezbednosnom smislu treba je staviti u karantin. Bez toga, iz Srbije će uvek ići snage koje žele destabilizaciju Kosova, BiH, pa i Crne Gore. Te tri zemlje su cilj Srbije. Srbiji je potreban međunarodni protektorat. Vojsku Srbije, obaveštajne službe Srbije, MUP Srbije moraju da prate zemlje EU jer te institucije izlaze u druge zemlje i ubijaju ljude, kao što se nama desilo napadom 24. septembra – ustvrdio je Konjufca.

Reagujući ne ove nove pretnje, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković upozorio je da međunarodna zajednica ćuti dok Priština ne prestaje sa provokacijama.

– Priština ne prestaje sa ratnohuškačkom retorikom i prizivanjem sukoba, dok međunarodna zajednica ćuti. Nijednom iz Prištine nisu pomenuli dijalog, ali zato ne prođe dan da ne govore o ratu dok njihova zločinačka policija maltretira Srbe! Slučajno? Ne bih rekao… – istakao je Petković, dodajući da Aljbin Kurti i njegovi saradnici brutalnom kampanjom laži i dezinformacija priprema teren za novi teror i progon srpskog naroda na severu KiM.

Sada je jasno da će nastaviti da se služi neodrživim teorijama zavere i izmišljenim pretnjama kako bi u predstojećem periodu još više pojačao represiju nad Srbima. Okupatori su uvek u istoriji nastojali da se predstave kao zaštitnici porobljenih. Međutim, Kurtijeva taktika ‘okupiram te za tvoje dobro’ neće proći kod srpskog naroda na KiM, koji je odavno prozreo namere Prištine i na svojoj koži svakodnevno oseća posledice Kurtijevog terora. Isključivi izvor svih problema jesu Kurti i njegova zločinačka parapolicija, koja seje teror – rekao je Petković. Informer)

Reuters

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.