ŠKALJARCI UBILI NAJMANJE SEDMORICU SVOJIH, A KAVČANI DVOJICU?!

Pripadnici škaljarskog klana ubili su sedmoricu svojih vojnika nakon što su ih prebacili u Albaniju, tvrdio je, prema navodima crnogorskih Vijesti, odbegli policajac Ljubo Milović tokom razgovora s vođom suprotstavljenog kavačkog klana Radojem Zvicerom, koji su vodili preko Skaj aplikacije.

U transkriptima u koje je ovaj crnogorski dnevnik imao uvid, Milović, pod kodnim imenom Oficir, prepričava Zviceru i kolegi Petru Lazoviću informacije koje je, navodno, dobio od „škaljarca“ Edmonda Mustafe.

Bomba, beton

– Veli, sedmoricu su ubili u Albaniji. Koga su od njihovih tamo prebacili, svaki je metak dobio – prenosi, kako navode, Milović informacije Zviceru. Vođa kavačkog klana mu odgovara: – Pa da, vidiš, nema ih, Miloga čuva Mićko.

Zvicer, Milović i Lazović više puta tokom dopisivanja pominju Katu. Iz njihovih razgovora, kako navodi crnogorski dnevnik, jasno proizlazi da govore o tadašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Lazović prenosi da ih i njegov otac, u to vreme pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala, Zoran Lazović podržava u toj akciji. – Zato ja to pričam. Još nam Z daje podršku. To je bomba, beton – piše mlađi Lazović. Dok policajac Milović u grupni čet prenosi informacije koje dobija od Mustafe, njegov kolega Lazović predlaže kako da što pre nagovori Mustafu da svedoči protiv pripadnika klana kom pripada.

– Ajde. Daćemo mu zaštitu. I zaštićenog. Ono gde je on ubijao nećemo stavljati. I biće zaštićeni – piše tada neformalni šef Odseka za posebnu operativnu podršku, koji je delovao pod patronatom njegovog oca.

Inače, rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je 2014. i od tada je u njemu stradalo preko 50 ljudi. Među ubijenima, kako svedoči i poslednja objavljena prepiska sa Skaja, bilo je žrtava sa obe strane, koji su nastradali od ruku svojih „prijatelja“.

– Tokom suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je praktično bio ispostava „kavčana“ u Srbiji, svedoci-saradnici su otkrili da je u kući strave u Ritopeku ubijen Aleksandar Gligorijević Puki, navijač iz Odžaka, koji je bio saradnik grupe. Navodno, likvidiran je pošto je Belivuk posumnjao da mu „radi o glavi“, a posle se pokajao za njegovo ubistvo i čak išao u crkvu da mu pali sveću. Na isti način prošao je i Ljubomir Lainović, koji je, prema tvrdnjama saradnika, ubijao za klan pre nego što su mu sami presudili – podseća sagovornik Kurira.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.