Aleksej Šved, košarkaš CSKA i reprezentativac Rusije, pretučen je 2. maja ispred jednog restorana u Moskvi.

Usled teških povreda glave, naprsnuća lobanje i kontuzije mozga Aleksej Šved je hitno hospitalizovan i nalazi se u bolnici. Izašao je sa intenzivne nege, ali supruga Anastasija Zijaditinova i dalje strahuje za njegov život.

– Moj muž je u takvom stanju da je potrebno da ponovo prolazi snimanje glave u narednih 10 do 14 dana. Ima otok. Može da raste, ali se još ništa ne zna, treba da leži i ne mrda – rekla je Anastasija i nastavila:

– Aleksej leži ne pomera se, ima kragnu oko vrata. U mozgu postoji vazduh, koji takođe nije izašao. To je ozbiljna dijagnoza. To je samo deo onoga što je opasno. Aleksej sada nije na intenzivnoj nezi, ali je u bolnici.

Policija je identifikovala, a potom i uhapsila napadače na Alekseja Šveda. Ruski košarkaš je udaren više puta, a onda je posle jednog udarca pao na trotoar i udario glavom o betonski ivičnjak. Ostao je da leži u krvi.

– Za zdravlje Alekseja Šveda, najbolje je pitati lekare. Posle traumatske povrede mozga, on je u bolnici. Koliko sam razumeo, nije u opasnosti po život. Danas ili sutra trebalo bi da dobijemo informacije koliko je njegovo zdravlje ozbiljno ugroženo. Ne znam detalje napada. Šved će ostati u bolnici koliko god je potrebno da se oporavi – rekao je Andrej Vatutin, predsednik CSKA.

Instagram

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.