„Slučaj Mitić“ stigao i do policije

Leskovčanin Milan Mitić, posle utakmice TSC – Partizan (3:3), prošao je kroz pakao. Slučaj je došao i do policijskih organa, potvrđeno je Sport klubu na više adresa i u vrhu Fudbalskog saveza Srbije.

Na nekoliko navijačkih foruma javno je objavljen broj telefona sudije burnog derbija na TSC areni.

Od tada – pozivi nisu prestajali. Primio je Milan Mitić i nekoliko pretećih poruka, obratio se ljudima iz Sudijske komisije FSS i obavio konsultacije o neophodnosti zaštite državnih organa. Potvrdio je to i Dejan Filipović, prvi čovek najodgovornije komisije u vertikali srpske kuće fudbala, na vanrednoj konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Arbitar iz Leskovca nije se, ipak, lako pomirio sa činjenicom da se našao na meti navijača, čak i u pretećim porukama. Da je situacija postala alarmantna potvrdilo je i interesaovanje leskovačke policije za slučaj Milana Mitića. Policajci su se raspitivali za sadržaje poruka i mišljenje arbitra o nimalo jednostavnoj situaciji.

Posle savetovanja sa nadležnima i uporedo smanjenjem inteziteta neugodnih i nepoznatih poziva, Leskovčanin je ostao pri stavu da, najverovatnije, neće goniti aktere telefonskih pretnji.

A, da li će slučaj preuzeti istražni organi, po službenoj dužnosti, ostaje da se vidi.

Nije prvi put u Srbiji da navijači objavljivanjem broja telefona „namiruju pravdu“ posle pojedinih utakmica. Dešavalo se čak i da na tribinama, uz „pomoć“ transparenata javno obnaroduju telefonske imenike. Tako su, barem u delu poznatom javnosti, na meti telefonskih pretnji bili Milorad MažićNovak SimovićLazar LukićBojan NikolićMajo Vujović, ne tako davno i Nenad Đokić, danas član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije…

Podsetimo, Milan Mitić je u nedelju na TSC areni, sa nekoliko odluka, uzburkao javnost i izazvao lavinu uvreda iz Humske ulice. Iz Partizana nisu štedeli reči, čule su se i uvrede, nedostojne javnog diskursa, na račun Dejana FilipovićaMilana MitićaMomčila Markovića

Pisci saopštenja i Ivica Kralj, sportski direktor Partizana, biće u narednim danima predmet komsija Fudbalskog saveza Srbije. Na potezu su predsednik Sudijske komisije, direktor takmičenja i disciplinski organi. Klupko tek počinje da se odmotava.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.