Dečak ubica je prilikom četvorosatnog ispitivanja izjavio da se ne bi odlučio da „puca da ga nisu toliko hvalili“.

Dečak (14) koji je počinio masakr u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ tokom ispitivanja u sklopu istrage protiv svog oca nije imao samopouzdanja kada je pucanje iz pištolja u pitanju, zaključak je nakon ispitivanja.

Dečak je prilikom ispitivanja naveo da su ga otac i osoblje koje ga je obučavalo u streljani, hvalili kako je precizan i dobar pucač.

Verovatno se ne bih odlučio da pucam, da me oni nisu toliko hvalili„, navodno je rekao dečak odgovarajući na pitanje.

Dečak je rekao da je pucanje vežbao u „Partizanu” i da mu prvi kontakt sa oružjem nije omogućio otac, već instruktor u streljani kojeg je opisao kao „mršavog, sedog, kratke kose i srednjih godina”. Rekao je, takođe, da ga je obučavao da puca iz pištolja „glok”, kao i da je u streljani bilo i drugih instruktora osim onog kojeg je opisao, ali da im ne zna imena.

U telefonu oca pronađeni su fotografije i snimci kako dečak puca iz pištolja.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu, podsetimo, formiralo je poseban predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba „Partizan” i Kluba praktičnog streljaštva „Partizan”.

Utvrđuje se da li su određenim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, odnosno da li je maloletnim licima dozvoljen ulazak i boravak u njoj, potvrdili su iz VJT.

„Zatraženo je i da se utvrdi da li su otac i njegov sin bili obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, kao i da li je otac, protiv kojeg se pred ovim tužilaštvom već vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, donosio svoje vatreno oružje i koje. Takođe, ispituje se i da li je to oružje koristio i njegov sin“, navodi sagovornik.

U VJT naglašavaju da je potrebno utvrditi i koliko su puta otac i njegov sin koristili usluge streljane, da li je dečak u nju dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, kao i da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane. Utvrđuje se i da li je Streljački klub „Partizan” deo Streljačkog saveza Srbije.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.