STIŽE NAGLO ZAHLAĐENJE, OVAJ DEO SRBIJE PRVI NA UDARU! Temperatura do 30 stepeni, a onda PREOKRET! Spremite se, duvaće jak vetar, ali to nije sve!

Nakon dugotrajnog i više nego toplog, ali i sušnog vremena za ovo doba godine, preokretnica vremena očekuje se u nedelju. Do subote nas očekuje identično vreme današnjem, a uz sunčano vreme, maksimalna temperatura biće i do 30°C.

Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbiji je od 16 do 20°C, tako da su one i za 7-8, pa čak i 10 stepeni više od uobičajenih.

Hladni front u nedelju prvo će zahvatiti Vojvodinu, potom i ostale predele Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom i veoma jak severozapadni vetar, ali i osetniji pad temperature vazduha.

Padavine će već prestati u ponedeljak, ali novi talas padavina očekuje se od utorka do četvrtka. Kiša će najobilnija biti sredinom sedmice, a ove padavine očekuju se pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana. Na pojedinim lokacijama očekuje se veća količina padavina.

Maksimalna temperatura sledeće sedmice biće uglavnom oko 15°C, tako da će vreme nakon dosadašnjeg letnjeg dela jeseni biti pravo jesenje i u skladu sa kalendarom.

Prema trenutnim prognozama stabilizacija vremena usledila bi oko 22. oktobra, uz postepeni porast temperatura vazduha. (Srbija Danas)

Foto: Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.