Strahovita snežna oluja zatvorila škole i prizemljila letove na Srednjem zapadu!

Na nekim mestima se tokom dana očekuje do 60 centimetara snega, kao i udari vetra brzine do 97 kilometara na sat

Velika zimska oluja danas je pogodila američki gornji Srednji zapad jakim vetrovima i snegom, što je dovelo do zatvaranja stotina škola i velikih problema u vazdušnom i drumskom saobraćaju.

Ilustracija – Copyright Tanjug/Arlyn McAdoreyThe Canadian Press via AP

Za više od 50 miliona Amerikanaca jutros je objavljeno zimsko vremensko upozorenje, dok se oluja kretala širom zapadnog i severnog dela SAD i potom ka istoku, preneo je Rojters.

Na nekim mestima se i sutra tokom dana očekuje do 60 centimetara snega, kao i udari vetra brzine do 97 kilometara na sat, saopštila je Nacionalna meteorološka služba. Oluja je takođe pogodila Kaliforniju i donela mešavinu snega i susnežice na istoku, uključujući Novu Englesku, gde su prognostičari upozorili vozače da se čuvaju klizavih puteva.

Putevi prekriveni snegom učinili su putovanje rizičnim na gornjem Srednjem zapadu, a ledom prekriveni dalekovodi i drveće, koji padaju, mogli bi da dovedu do nestanka struje kasno danas i sutra, dok će putovanje biti gotovo nemoguće, saopšteno je iz Centra za predviđanje vremena meteorološke službe u Koledž parku.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.