Stvaralaštvo Milana Mladenovića pretočeno u knjigu

Danas, 21. februara, u 11 sati, u Klubu, knjižari – galeriji Glasnik (Kneza Miloša 16), možete prisustvovati predstavlјanju knjige „ROK POETA MILAN MLADENOVIĆ“, Zlatomira Gajića.

O knjizi će, osim autora, govoriti Petar Janjatović, novinar i rok kritičar, Petar V. Arbutina, izvršni direktor Glasnikovog Sektora za izdavanje knjiga, i Vesna Smilјanić Rangelov, urednica izdanja.

Milan Mladenović spada u red autora koji su ostvarili najveće domete srpske i jugoslovenske rok poezije. Nakon uvida u osnovne elemente Milanove poetike i njenog razvoja, te uticaja njegovih saradnika, gotovo jednako moćnih individualaca i kreativaca, sledi pojedinačna književnoteorijska analiza žanrovski karakterističnih pesama ovog autora, a zatim i sveobuhvatna tipološka podela kompletnog opusa prema izvorima inspiracije, te pregledna analiza odabrane diskografije EKV, s uvidom u njen muzikološki i književni segment.

Zaklјučno poglavlјe nudi detalјan pregled i analizu medijske recepcije stvaralaštva ovog vrhunskog rok autora, čije vanvremensko delo poseduje izuzetnu vrednost i snažan uticaj na generacije savremenika i mlađe, sve do danas.

Sestre Goborić promovišu album

U utorak, 21. februar u 13.00 časova u PGP-u prodavnici RTS Kluba (zgrada Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske), sestre Gobović će promovisati album „Lepota je u tradiciji“.

Sestre Gobović posvećene su negovanju izvorne muzičke tradicije Balkana, a „Lepota je u tradiciji“ je njihov 4. studijski album.

Sestre vode Dečji hor „Slavujčići“, pri Hramu Svetog Save, a dugogodišnje iskustvo i ljubav prema izvornoj muzici prenose i na mališane u dijaspori.

Pesma koju izvode- „Srbija“ je prošle godine u Vrnjačkoj Banji, na manifestaciji „Srbija više od lepote“ proglašena za najlepšu pesmu o Republici Srbiji.

Marija i Marina Gobović nagrađene su i prestižnim svetskim priznanjem „Tesla Spirit Award“, za doprinos kulturi i stvaralaštvu, koje im je dodelila „Teslina naučna fondacija“ iz Filadelfije.

Foto: Printskrin YouTube/MeahevServi, Službeni glasnik

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.