SUROVIKIN UHAPŠEN ZBOG ORUŽANE POBUNE? Moćni ruski general odveden u zatvor zbog podrške vođi Vagnera ŠOKANTNE VESTI IZ MOSKVE

Zamenik komandanta združene grupe ruskih trupa u Ukrajini general Sergej Surovikin navodno je uhapšen zbog podrške vođi Vagnera Jevgeniju Prigožinu tokom oružane pobune.

Portal Moskva tajms tvrdi da je dobio potvrdu o hapšenju od dva izvora iz ministarstva odbrane. Za sada ta informacija nije zvanično potvrđena.

– Priča sa njim nije bila OК. Za moć. Ne mogu ništa više da kažem – prokomentarisao je razlog hapšenja jedan od izvora.

Drugi izvor navodi da hapšenje ima veze sa Prigožinom.

– Očigledno je (Surovikin) izabrao stranu (tokom pobune) i sad su ga zgrabili za j*ja – rekao je drugi izvor.

Na pitanje gde je Surovikin sada odgovorio je da ne zna.

– Tu informaciju ne komentarišemo ni internim kanalima – navodi izvor.

Glasine o hapšenju Surovikina prethodno je objavio i vojni bloger Vladimir Romanov koji tvrdi da je general uhapšen još 25. juna, dan posle pobune Vagnera na čelu sa Jevgenijem Prigožinom, a prema njegovim rečima nalazi se u istražnom zatvoru Lefortovo.

Aleksej Venediktov, bivši glavni urednik Eho Moskve, takođe tvrdi da je Surovikin, koji je nosilac najvišeg generalskog čina u ruskoj vojsci, uhapšen.

– Tri dana nije stupio u kontakt sa porodicom – navodi Venediktov.

Surovikin je navodno unapred znao za planove Jevgenija Prigožina da pokrene oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha, objavio je ranije Njujork tajms pozivajući se na američke zvaničnike upoznate sa obaveštajnim podacima.

Navodno se sada istražuje da li je Surovikin pomogao u planiranju pobune koja se pretvorila u marš na Moskvu i postala najozbiljnija pretnja režimu predsednika Vladimira Putina za njegove 23 godine na vlasti.

Izvor Moskva tajmsa navodi da nije sasvim jasno da li je Surovikin bio svestan Prigožinove pobune.

– Nije se ponašao baš pokorno kad je dobio zadatak da pročita tekst pred kamerom i bio je previše hrabar prema rukovodstvu – navodi izvor i dodaje da se stiče utisak da je „Surovikin deo Prigožinove koalicije“.

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.