TORNADO U HRVATSKOJ, A NEVREME STIŽE I U SRBIJU! Snimak zaprepastio region

Očekivano pogoršanje vremena stiglo je u Hrvatsku, tačnije Istru sa pojavom opasnih meteoroloških uslova. Jače naoblačenje se razvilo ujutru, a pogoršanje je kulminiralo oko podneva, piše Istramet.

Kod Rovinja je snimljena velika pijavica, a snimak je objavio portal Istramet. Prizor masivne pijavice u moru zabeležili su brojni građani i turisti, a za sada nema izveštaja o šteti. Istovremeno, izražen je kišni talas na potezu od Poreča do Umaga, gde je palo do 25 mm kiše. Slično vreme očekuje se i danas u toku dana, a hladni talas stiže i u Srbiju u utorak, kako su najavili meteorolozi.

Temperatura će da padne za 7-8 stepeni, a najavljeni su i pljuskovi sa grmljavinom u većem delu Srbije. Podsetimo, RHMZ je izdao hitno upozorenje koje važi od ponedeljka, 28. avgusta 2023. u 04:20 h pa do kraja dana. Izdato je hitno upozorenje i za utorak!

„Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature. Danas 28.08. veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 37 °S, u Beogradu oko 37 stepeni Celzijusa“, navodi se u upozorenju. Izdato je i upozorenje za utorak, 29. avgusta kada se lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grad i olujni vetar.

Video pogledajte OVDE.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.