Tragedija u školi: Dečak (13) preminuo nakon što se ugušio ćuftom za vreme ručka (foto)

Dečak (13) umro je samo nekoliko dana nakon što se gušio ćuftom za vreme ručka u školi, a njegovi roditelji potpuno slomljeni traže odgovore na mnoga pitanja u vezi sa ovom tragedijom.

FOTO: SHAWN THEW / EPA

Hosue Čavez Nolasko, učenik srednje škole Providence u Česterfildu, Virdžinija, SAD, hitno je prebačen u bolnicu u sredu ujutro nakon što mu je bila potrebna medicinska pomoć oko 11.20 sati.

Radnik škole je dečaku pružio pomoć dok su čekali hitnu pomoć koja je stigla u 11.35 časova.

Kontaktirali su mamu Karinu Nolasko i obavestili je da se Hosue gušio ćuftom i da je odveden u bolnicu.

– Radila sam i dobila sam poziv iz škole i rekli su mi da je moj sin imao hitan slučaj – rekla je Karina je za NBC12, koja se, zajedno sa mužem Lijem, pojavila u bolnic. Prvobitno im je rečeno da je Hosue ostao 20 minuta bez kiseonika u mozgu nakon što se gušio ćuftom.

Ali dalji testovi su pokazali da je duže bio bez kiseonika.

– Uradili su krvne analize, a doktor mi je rekao da dete nije imalo kiseonika u mozgu 20 minuta. Ipak, ispostavilo se da nije imao kiseonik 40 minuta. Radili su mnogo testova da vide da li će reagovati, ali njegov mozak je previše oticao – navela je očajna majka.

Hosue je umro tri dana kasnije, 18. februara, nakon incidenta.

Foto: mirror.co.uk/ screenshot

– Moj sin je bio dobar dečko, nije nikoga povredio, bio je dobro obrazovan i pun ljubavi – rekla je Karina slomljenog srca za Foks.

Roditelji skrhani bolom traže odgovore od škole jer im je nejasno kako im je sin preminuo tri dana kasnije.

Direktor MJ Rodnei je pismom obavestio roditelje i učenike o tragičnoj smrti Hosuea.

– Žao sam što mogu da podelim sa vama da smo saznali da je učenik 7. razreda, Hosue Čaves Nolasko, preminuo. Njegovi roditelji su ovo podelili sa nama danas i tražili da to podelim sa vama – napisao je i dodao da će postojati savetnici za učenike koji se bore da se pomire sa tragičnom smrću Hosuea.

Napravljena je i stranica preko koje se prikuplja novac za Hosueov spomenik.

Karina je rekla da ne krivi nikoga za tragični incident, ali želi odgovore kako joj je sin preminuo.

– Želimo da izbegnemo da se ovo dešava u drugim školama i da nijedan roditelj ne mora da prolazi kroz ono kroz šta mi prolazimo – rekla je ona.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.