Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke K. K.

Podsećamo, K. K. 13-godišnji dečak, je 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna devojčica u međuvremenu preminula.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

„Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica“, navodi se u saopštenju VJT.

Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

„Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama“, navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Ključno pitanje na koje je majka morala da odgovori tokom saslušanja bilo je i šta je poslednje što joj je rekao sin pre nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Takođe, Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.