U DONJEM VEŠU SA KATANCEM OKO VRATA UPALA U DOM KOMŠIJE: Uhapšen muškarac koji ju je zatočio i vršio torturu nad njom

Protiv muškarca iz Misurija osumnjičenog da je držao ženu mesec dana u zarobljeništvu u svom podrumu porota je podigla optužnicu po tačkama koje uključuju otmicu i silovanje, objavili su tužioci, preneo je “ABC njuz”.

Timoti Haslet (40) uhapšen je prošlog oktobra nakon što je žena prijavila da ju je držao zarobljenom u svojoj kući u Ikselsir Springsu. Porota ga je optužila za devet tačaka optužnice, uključujući silovanje, sodomiju, odmicu i napad, rekao je novinarima tužilac okruga Klej Zakari Tompson na konferenciji u utorak. Ukoilko ga osude po svim tačkama optužnice, Haslet će biti suočen sa pet doživotnih robija i 36 godina zatvora.

– Danas ne bi bili ovde da nije bilo hrabrosti jedne žene i neumornih napora ljudi iz 16 različitih agencija – rekao je Tompson.

Haslet je trenutno u pritvoru sa kaucijom određenom na tri miliona dolara, a trebao bi da se ponovo pojavi na sudu 17. februara. Njegov javni advokat Tifani Luti rekla je “ABC njuzu” da trenutno nema komentar.

U optužnici se navodi da su Hasletovi zločini počinjeni u periodu od 1. septembra do 7. oktobra 2022, a da ih je nekoliko počinjeno sa namerom „terorisanja“ žrtve. On je takođe optužen za ugrožavanje deteta zbog navodnog ostavljanja oružja nebezbednim u blizini osmogodišnjaka.

Haslet, koji je inicijalno optužen za silovanje i otmicu 22-godišnje devojke koja je navodno pobegla iz njegove kuće prošle godine, izjasnio se da nije kriv za optužbe iznete u oktobru. Devojka je rekla komšijama da je držana u zarobljeništvu u Hasletovom podrumu mesec dana i da je bila vezivana, premlaćivana i silovana.

Zvaničnik policije Ikselsir Springsa Rajan Daudi rekao je na konferenciji prošlog oktobra da je bilo „očigledno da je žena držana protiv svoje volje značajan period vremena“. Hasletov podrum je bio u skladu sa opisom žrtve, Afroamerikanke. Ona je pobegla do susedne kuće u donjem veću, sa metalnom kragnom sa katancem i selotejpom oko vrata, navodi se u sudskim dokumentima.

Foto:  Video Printscreen/ABC,  Excelsior Springs Police Department

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.