U Hrvatskoj uhapšeni državljanin Srbije i Hrvat sa drogom vrednom milion evra

Zagrebačka policija saopštila je danas da je završena kriministalička istraga u slučaju zaplene 400 kilograma raznih narkotika u vikendici u Zelini, kada su uhapšeni jedan državljanin Srbije i državljanin Hrvatske.

Droga je zaplenjena u iznajmljenoj vikendici, a reč je o raznim vrstama narkotika, uglavnom o marihuani i ekstaziju, tzv. spidu, u vrednosti od oko milion evra.

Šef kriminalističke službe i šef Službe za analitiku i odnose sa javnošću, Goran Lauš i Marija Goati, su na konferenciji za novinare rekli da je ovo značajna zaplena droge u Hrvatskoj i da je jedna od većih u poslednjih 10 godina.

Lauš je rekao da je droga pronađena u porodičnoj kući u Zelini koja je služila kao skladište droge i da su uhapšeni državljanin Hrvatske i Srbije.

Dodao je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dve muške osobe starosti 27 i 50 godina zbog sumnje u krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa droga i nedozvoljeno posedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih materijala.

Obaveštajnim radom policijskih službenika iz Službe kriminaliteta droga dobili smo saznanja da se u mestu Gornje Orešje nalazi porodična kuća koja služi isključivo za skladištenje droge i pripremanja droge za dalju prodaju. Locirali smo objekt i isplanirali hapšenje. Tako je 15. februara uhapšen 50-godišnjak iz Srbije, rekao je Lauš, prenela je Hina.

Mediji prenose da je policija, osim droge, pronašla i oružje sa prigušivačem.

Foto: Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.