London, Foto: Shutterstock

Jedan kvart u Ujedinjenom Kraljevstvu ocenjen je kao „najgori“, budući da se stanovnici svako malo žale na uslove stanovanja. Neki čak kažu da se osećaju „zarobljeno“, iako je naselje zamišljeno pre nešto više od 50 godina trebalo da obezbedi visoke standarde.

Naime, u londonskom Grahame parku u Barnetu, neki stanovnici se žale da su „ostavljeni da trunu“, dok su drugi upozoravali da su delovi kvarta „zabranjene zone“, sa 150 uhapšenih lica samo u poslednja dva meseca.

Neki meštani su rekli da je centralni blok kvarta postao košnica kriminalnih aktivnosti, dok su se drugi žalili da komšije koji puše, piju, pa čak i spavaju ispred svojih ulaznih vrata… Neki su u prošlosti čak bili primorani da pozovu policiju.

Džordžina, 55-godišnja majka dvoje dece koja živi u ovom naselju, izgrađenom 1970, već dve decenije, rekla je za The Sun: „Teško je živeti u ovom delu, gde su droga i alkoholizam. Svega ima… U suštini, osećam se kao da sam godinama zatvorena“.

Drugi stanovnici su ovaj medij pričali o narkomanima koji često stvaraju probleme meštanima i ometaju ih da nastave sa svakodnevnim životom.

Još jedna majka, Viktorija Riš (34), objasnila je kako su „dileri droge uništavali kvart“ i sada se plaši za bezbednost svoje ćerke.

– Prošli put se moja ćerka igrala u mojoj bašti i zamalo je pala na vrh igle – kaže ona.

Da stvar bude gora, stanovnici su obavešteni da se kvart obnavlja, ali mnogi tvrde da još ne znaju gde će biti preseljeni, što im stvara osećaj da su „ostavljeni na cedilu“.

Barnetsko veće je, inače, ranije ove godine odobrilo oko 300 novih domova. Lokalni odbornik je rekao da se blokovi postavljaju novim sistemima sigurnih ulaznih vrata, te da se u poboljšanje domova u Grahame parku ulaže 32 miliona funti.

Kako se navodi, obezbeđuju se nove kuhinje, kupatila, prozori i vrata. Takođe ulažu 2 miliona funti za borbu protiv vlage i buđi u socijalnim stanovima širom opštine Barnet, uključujući ovaj deo Londona.

London, Foto: Shutterstock
London, Foto: Shutterstock

(ESPRESO)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.