UBICI ŠABANA ŠAULIĆA SMANJENA ROBIJA: Porodica jednog od stradalih muzičara podnela tužbu

Porodica Mirsada Kerića, muzičara koji je poginuo sa kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem 17. februara 2019. godine u Nemačkoj, priprema žalbu na presudu Turčinu Alsinu Leventu, koji je izazvao saobraćajnu nesreću.

Kerićeva porodica odlučila da nastavi da se bori za pravdu, koju zaslužuju i on i njegov pokojni prijatelj i kolega Šaban Šaulić.

– Turčin je najpre osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a potom mu je kazna smanjena na tri godine. I prva presuda je bila skandalozna, a posle druge su svi izgubili nadu u ljudskost. Porodica Mirsada Kerića sada će uložiti žalbu Vrhovnom sudu u Nemačkoj i time će pokušati da donese pravdu stradalima.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Giterslo, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač Alsin Levent udario je otpozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović, Šabanov kum. Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen. Kako su tada javili nemački mediji, Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola (0,8 promila) i marihuane.

On je najpre bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, ali mu kazna potom smanjena na tri godine zatvora. Suđenju i izricanju presude prisustvovali su Šabanova udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela. Sa njima je pravdu čekao i sin poginulog Mirsada Kerića.

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.