UBIO DVE STARICE ČEKIĆEM ZBOG 1.500 EVRA

Srpski državljanin D. J. (31) ove sedmice je izveden pred sud u Hajlbronu. On je optužen za dva ubistva i više pljački. Presuda je najavljena za decembar.

Prema medijskim napisima, dokazi su neoborivi te ovom čoveku preti doživotna robija. Tabloidna štampa ga je prozvala „ubicom penzionera“ ili „ubicom udovica“. Nedeljnik Štern čak piše o „fantomu iz Švapskog Hala“.

„Došao je u Nemačku da pruži bolji život porodici. Ali, nije dobio radno mesto kojem se nadao. Da li je zato postao ubica?“, piše tabloid Bild.

Prema optužnici, D. je prošlog decembra i januara ubio i opljačkao dve starice u njihovim stanovima u pitoresknom Švapskom Halu nadomak Štutgarta. Žene je usmrtio čekićem.

„Jadni plen koji je koštao dva ljudska života iznosio je ukupno 1.500 evra“, piše Bild.

D. za sada ćuti, ali Bild citira psihijatra Matijasa Mihela koji je pričao sa optuženim u pritvoru.

„Optuženi nije dobio radnu vizu jer srpski poznanik nije mogao da mu obezbedi željeno radno mesto u jednoj vrtlarskoj firmi. Tada je primetio da u Nemačkoj neće ići.“ Navodno je D. potrošio šest hiljada evra koje je poneo iz Srbije, odakle je došao sa suprugom i dvoje maloletne dece. Kako prenosi Bild, D. je imao probleme sa alkoholizmom.

Štern piše da je D. obilazio kuće, praveći se da deli reklamni materijal. U Nemačkoj se takav materijal inače ubacuje u poštansko sanduče. Tako je D. nalazio svoje žrtve. Tako je i primećen, te je urađena skica koja je kasnije pomogla istražiteljima.

Kako iz sudnice izveštava list Zidvest prese, istražitelji su kao dokaze predstavili i DNK analizu nađenu na rukavicama D. J, kao i otiske cipela u lokvi krvi. Nađen je i čekić.

Prema pisanju Bilda, pomogla je „veštačka inteligencija“. Naime, D. J. je ostavio otiske na kvaki prilikom pokušaja pljačke jednog penzionera sredinom januara. Nedelju dana kasnije ubio je drugu žrtvu.

Još sedmicu kasnije rešio je da spakuje porodicu i vrati se u Srbiju. Ali, do tada mu je policija već uzela uzorak pljuvačke. I tu je, tvrdi Bild, pomogla „veštačka inteligencija“ koja je pokazala poklapanje dve probe DNK za samo sat i po vremena.

„Uobičajenim metodama dokazivanje poklapanja DNK može da traje i dva dana. U najgorem slučaju, morali bismo da ga pustimo da ode“, rekao je jedan istražitelj Bildu.

 D. J. je uhapšen samo dan pre nego što bi napustio Nemačku. Presuda je najavljena za decembar.

EPA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.