„UBIO SAM GA, UBIO SAM GA!“ Sekirom presudio bratu pa vikao na ulici

Više tužilaštvo u Nišu predložilo je da se Vladimiru Vaciću (47), koji je 7. aprila ove godine sekirom ubio brata Bobana (52) u porodičnoj kući u Kunovičkoj ulici, izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što je veštačenjem utvrđeno da nije bio uračunljiv kada je počinio jezivi zločin.

Krvoproliće se desilo u kući u niškom naselju Trošarina, u kojem su braća živela sama, otkada su im pre četiri godine umrli roditelji.

Mlađi brat Vladimir je zbog psihičkih problema bio više puta na lečenju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, odakle je poslednji put izašao dva meseca pre ubistva i to upravo zahvaljujući Bobanu, koji ga je izveo na lični zahtev.

Po rečima komšija, Vladimir je bio tih i povučen, dok je pet godina stariji Boban bio jači i ponekad nasilan, pa je moguće da je upravo i to razlog ubistva:

– Vlada nikada nije bio nasilan. Imao je taj problem sa psihom, a alkohol je samo produbljivao njegovo stanje. Pogotovo kada ga pomeša sa lekovima. Boban je bio stariji i jači, nekadašnji zavisnik, i umeo je da bude nasilan. Moguće da Vlada više nije mogao da izdrži takvo stanje pa je potegao sekiru, đavo će ga znati. Ne verujem da je planirao da ga ubije, verovatno mu je došlo preko glave. Tragedija, u svakom slučaju.

Kako su ranije izjavili očevici, Vladimir je nakon zločina istrčao na ulicu i vikao: „Ubio sam brata, ubio sam brata!“

Alo.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.