UBISTVO KOJE JE POTRESLO KRUŠEVAC Prvi put je uzeo pušku i ubio čoveka na licu mesta

M.M. iz Rosice kod Kruševca imao je samo 17 godina kada je pušku uzeo prvi put u životu

Pokazalo se da će to biti kobno. Hicem iz lovačke puške usmrtio je Milana Basailovića (28) u selu Srndanje nedaleko od Ribarske Banje.

– Nisam imao nameru da nekoga povredim, a kamoli ubijem, žao mi je zbog svega – posvedočio je pred tužilaštvom osumnjičeni maloletnik M.M. – Celog života sam se starao o sebi i mučio se. Puškom nikada pre nisam rukovao.

M.M. je tog 2.jula,2019.godine bio u društvu Basailovića i njegovih prijatelja, gde su svi zajedno dosta popili. Svoju žrtvu, kako je tvrdio, upoznao je mesec i po dana pre ubistva. Basailoviću je bio potreban radnik kao ispomoć za uslužno izvlačenje drva i M.M. je počeo da radi na tom poslu. Kako je ispričao, rečeno mu je da će imati dnevnicu od 2.500 dinara. Navodno, nije bio zadovoljan isplatom, a imao je, prema njegovoj priči, problema sa Milanovim prijateljima.

Najgori epilog dogodio se ispred restorana u Srndalju

– Osumnjičeni je ispričao kako je ušao u podrum, da je tačno znao gde se nalazi puška, da je tu napunio sa dve patrone i krenuo ka Milanu. Jednom je pucao u vazduh, a drugi put u rame. Onda je rekao kako je pušku bacio -iznosio je nezvanično izvor “Novosti”.

Potom je ispriičao kako su ga posle svega ljudi iz okruženja ubijenog tukli i šutirali, kao i da je izgubio svest. Rekao je da je sledeće čega se seća bio trenutak kada se probudio u bolnici.

Milan Basailović je s druge strane, izgubio život praktično na licu mesta, na šta je ukazivala i ogromna lokva krvi ispred tezge sa suvenirima. Porodica ubijenog, iza koga je ostala udovica i dvoje maloletne dece, posvedočili su za „Novosti“ da ne mogu ni da pretpostave šta je mogao da bude povod za ubistvo, kao i da ništa nije ukazivalo da će se ono i dogoditi.

– Milan se sažalio na M.M, jer, eto, majka nije živela sa njima, baka je bila nepokretna, a s ocem nije mogao da živi u zajednici, tako je pričao – ispričala je za “Novosti” Dijana Ivanović, dobra porodična prijateljica. – Samo je hteo da mu pomogne, kao i svima.

Rešenjem Višeg suda u Kruševcu, zbog krivičnog dela ubistvo, tada maloletnom M.M. izrečena je vaspitna mera – upućivanje u Vaspitno – popravni dom, koja može trajati najmanje šest meseci, a najviše četiri godine, pišu Novosti.

Alo.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.