UEFA ŽESTOKO KAZNILA PARTIZAN

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je večeras da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će „crno-beli“ biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

Kako se navodi u saopštenju, „crno-beli“ su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LK protiv Sabaha koji je odigran 17. avgusta. Partizan je tada posle boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah i izborio plasman u plej-of LK.

UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača zbog čega će „crno-beli“ morati da zatvore deo tribina za 2.000 mesta.

UEFA je kaznila Partizan sa 30.000 evra i zatvaranjem dela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Starsport

Partizan je kažnjen sa 30.000 evra zbog upada pristalica „crno-belih“ po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 evra zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopštenju se ističe da će „crno-beli“ morati da obaveste UEFA-u, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjelanda.

Prvi meč plej-ofa za plasman u LK između Nordsjelanda i Partizana biće odigran 24. avgusta u Danskoj, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.