Muškarac je uhapšen sa saradnikom nakon što je odvukao beživotno tijelo svog ujaka u poštu kako bi pokušao podići njegovu penziju.

Deklan Hauni (41), iz Polerton Rouda u Karlou, Irska, osuđen je na dvije godine zatvora nakon što su on i Geret Kokli (38), obojica priznali krivicu za ovaj zločin.

Sud je čuo kako je par uzeo „beživotno“ tijelo Peadara Dojla (66) kako bi pokušali podići njegovu penziju, gospodin Dojl je kasnije otkriven mrtav u pošti.

Hauni i Kokli prošle su se sedmice našli na optuženičkoj klupi suočeni s optužbama za pokušaj prevare u vezi s penzijom od 246 evra koja pripada pokojnom gospodinu Dojlu.

Na saslušanju o kazni na okružnom sudu u Karlou, sudija je osudio Haunija na dvije i po godine s uslovnim pušatnjem zadnjih šest mjeseci, a Koklija na dvije iza rešetaka s posljednjih šest mjeseci uslovno, izvještava „Dublin Live“.

Šokantan incident, u kojem je gospodin Dojl – koji je ujak Haunija, otkriven kao mrtav, dogodio se u Hosijevoj pošti u Karlou 21. januara prošle godine.

Sud je čuo kako su Hauni i Kokli vukli vidno beživotnog Peadara po ulicama i lažno tvrdili da su pozvali hitnu pomoć prije nego što su postali agresivni prema poštanskim radnicima.

Sudu je takođe prikazana zastrašujuća slika preminulog Dojla kako leži na tlu pošte nedugo nakon što je službeno proglašen mrtvim.

Šokantan snimak CCTV-a prikazana je na sudu gdje se vidi kako Hauni i Kokli vuku ono što je svjedok opisao kao beživotnog i „sivog“ gospodina Dojla duž ulice i u poštu.

Noge gospodina Dojla jasno se vide kako se vuku po tlu dok ga dvojica muškaraca nose pod rukama i vuku do prednjeg pulta.

Zaprepašteni članovi javnosti okupljaju se kako bi izrazili zabrinutost – s jednom ženom koja telefonira hitnoj službi dok njih dvojica preskaču red i odvlače gospodina Dojla do šaltera gdje traže da im se preda penzija, prenosi „Mirror„.

Pixnio

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.