Ukrajina granatirala Riljsk kasetnom municijom

Rusija: Ukrajina granatirala Riljsk kasetnom municijom, jedna žena ranjena

Ukrajina je granatirala grad Riljsk kasetnom municijom, i tom prilikom jedna žena je ranjena, saopštio je guverner Kurske oblasti Roman Starovojt.

„Pogranični grad Riljsk granatiran je kasetnom municijom iz Ukrajine. Jedna žena je zadobila umerene rane od gelera, prebačena je u Centralnu okružnu bolnicu u Riljsku, dobija neophodnu medicinsku negu“, napisao je Starovojt na Telegramu, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema rečima načelnika ruskog regiona, specijalizovane službe rade na licu mesta, a tamo su pronađena neeksplodirana ubojna sredstva. Pored toga, u napadu su oštećene kuće, pomoćne zgrade i vozila u različitim delovima grada, navodi ruska agencija.

Rajnmetal je Kijevu predao novu seriju obaveštajnih sistema, pišu mediji

Nemački odbrambeni koncern Rajnmetal, po nalogu nemačke vlade, počeo je da isporučuje novu seriju izviđačkih sistema SurveilSpire za Oružane snage Ukrajine, javlja ukrajinska agencija UNN.

„Rajnmetal je počeo da prenosi u Ukrajinu novu seriju automatizovanih izviđačkih sistema SurveilSpire. Narudžbu za Ukrajinu je platila nemačka vlada. Narudžbine su u dvocifrenom opsegu od miliona evra“, navodi ukrajinska agencija UNN.

Napominje se da sistem uključuje bežične komunikacione kanale, posebno 4G i Starlink, za prenos videa do mobilnog komandnog mesta, prenosi agencija RIA Novosti.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.