Novak Đoković neopravdano je mesecima meta pojedinih ukrajinskih sportista. Novi napad na najboljeg tenisera današnjice došao je od fudbalera Romana Zozulje.

Odranije, Novaka Đokovića je napadao njegov bivši prijatelj Sergej Stahovski, a udari na jednog od najboljih sportista svih vremena intenzivirani su posle Australijen opena. Tada su prljavom propagandom pojedini mediji iskoristili to što se otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković fotografisao sa ruskim bajkerima u Melburnu.

Ovaj put, Novaka Đokovića posredno je napao Roman Zozulja, ukrajinski fudbaler koji je odranije poznat po koketiranju sa nacizmom i veličanju nacističkog vođe iz Ukrajine tokom Drugog svetskog rata Stepana Bandere.

Glavna meta napada Romana Zozulje bio je Andrej Ševčenko, bivši selektor Ukrajine i legenda svetskog fudbala. Kako piše Zozulja na svom instagram profilu, zamera Ševčenku što sedi u društvu Novaka Đokovića koji je „otvoreni rusofil“.

– Kada ste ambasador Ukrajine, pored snimanja promo videa, imate i odgovornost za reputaciju, ne ličnu, već za celu zemlju. A ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sedi sportista sa iskrenim proruskim stavovima, onda ne možete a priori da se družite s njim i to blaženim pogledom. Neće svesni Ukrajinac da sedi na jednom hektaru sa ovim sranjem pored sebe. Pa, zašto tu sedi naš nacionalni ponos – napisao je Zozulja na svom instagram profilu i nastavio:

– Da li je Andrej Ševčenko znao da sedi pored srpskog tenisera Novaka Đokovića? Da li je Andrej Ševčenko znao da su Srbin i njegov otac, blaže rečeno, aktivni rusofili? Da li je Andrij Ševčenko znao da je Novak Đoković za povratak sportista iz Ruske Federacije i Belorusije u međunarodna takmičenja? Očigledno je da je znao.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.