Ustaški pir u Osijeku! Hrvati pevali skandaloznu pesmu, selektor se pravio da ne čuje!?

Navijači u Hrvatskoj navikli su iz godine u godinu, pa maltene iz meča u meč reprezentacije, da zgrožavaju javnost, a sada su otišli korak dalje!

Tokom utakmice Hrvatska – Turska u Osijeku, deo navijača na tribinama zapevao je skandaloznu pesmu koja poziva na ubijanje Srba! U pitanju je ustaška pesma „Korak ide za korakom“, gde se naročito ističe stih:

Korak ide za korakom, mladi Hrvat za barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom„, glasi deo ove skandalozne pesme koja se pevala tokom rata devedesetih.

Hrvati su poraženi u tom meču, ali to nije najveća sramota, već ovo što je deo navijača pevao. I zamislite, i među njima je bilo onih zdravog razuma, koji su izviždali kada je počeo ovaj skandalozni deo.

Zbog toga su se žestoko obrukali na tribinama, a obrukao se i selektor Zlatko Dalić na konferenciji za medije. Stručnjak koji je Hrvatskoj doneo drugo i treće mesto na Svetskim prvenstvima, pravio se blesav i tvrdio da nije čuo skandalozne stihove.

– Neprimerena skandiranja? Nisam ništa čuo, ne mogu to komentarisati – pravio se Dalić da ne čuje.

Ostaje da se vidi da li će UEFA ovog puta reagovati, ili ta organizacija reaguje na svaki i najmanji incident navijača Srbije. Podsetimo, Hrvati su već pod uslovnom kaznom, pošto su nedavno kažnjeni zatvaranjem dela stadiona.

profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.