Užas u Smederevu: Brutalno pretukao bivšu suprugu njenim štakama za hodanje

M.M. (75) iz Smedereva osumnjičen je da je tukao svoju suprugu pesnicama u glavu, a potom uzeo i štapove pomoću kojih ona hoda kojima je nastavio da je udara u glavu, na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u pomenutom gradu dobio je pritvor 30 dana.

„Određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenu, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Naime, 11. jula osumnjičeni je svojoj bivšoj nevenčanoj supruzi, nakon što je došao u njenu porodičnu kuću, bez jasnog povoda zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, a nakon toga uzeo i štapove pomoću kojih oštećena hoda kojima je nastavio da joj zadaje udarce u predelu glave, usled čega je oštećena zadobila povrede za sada neutvrđenog stepena. Po nalogu dežurnog javnog tužioca izvršen je uviđaj lica mesta a izvršeno je i alkotestiranje osumnjičenog, kojom prilikom je utvrđeno postojanje alkohola od 0,6 promila, a oštećena je prevezena u Urgentno-prijemni blok Opšte bolnice u Smederevu gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora, pri čemu je naročito u obzir uzeta i činjenica da je osumnjičeni dva puta pravnosnažno suđivan za krivična dela sa elementima nasilja.

Krivično delo nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Ako je pri izvršenju krivičnog dela korišćeno sredstvo podobno da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina“, saopštili su iz OJT Smederevo.

Screenshot

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.