(VIDEO) Snimak koji detaljno pokazuje kako je UNIŠTENA PODMORNICA Titan

Snimak koji detaljno pokazuje kako je implodirala podmornica “Titan” i kako je poginulo njenih petoro putnika postao je viralan na društvenim mrežama.

Kako navodi „Dejli mejl“, animaciju je za 11 dana pogledalo čak pet miliona ljudi.

Kanal na “Jutjubu” “AiTeli” pokazao je kako se i zašto podmornica “Titan” – čiji su putnici stradali prošlog meseca dok su bili u ekspediciji do olupine “Titanika” – uništila usled ogromnog podvodnog pritiska.

Podmornica je izgubila kontakt sa matičnim brodom “Polarni princ” 18. juna tokom spuštanja do “Titanika”, na 3.800 metara ispod površine. Nekoliko dana kasnije pronađeni su njeni ostaci. Rečeno je da se dogodila “katastrofalna implozija”.

Poginuli su britanski istraživač i milijarder Hamiš Harding (58), izvršni direktor „OšenGejta“ Stokton Raš, 73-godišnji francuski istraživač Pol Anri Nargelet i pakistanski biznismen Šahzada Davud, poverenik Instituta SETI i njegov 19-godišnji sin Sulejman.

Nova animacija, koja koristi softver otvorenog koda “blender”, pokazuje kako je “eksperimentalni dizajn” podmornice bio drugačiji u odnosu na postojeću tehnologiju koja koristi čelik, titanijum i aluminijum. “Dejli mejl” piše da je “Jutjub” kanalu trebalo 12 sati da ubaci podatke o kompaniji “OšenGejt” (OGE), čiji je “Titan”, u softver za 3D modeliranje kako bi napravio dinamičnu animaciju za gledaoce.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.