VIŠE OD 20 VOZAČA ZAVEJENO U SNEGU Drama u Hrvatskoj: Ignorisali zabaranu, pa ušli na zatvoreni deo auto-puta

Zbog snega i vetra, do daljnjega nema slobodnog putnog pravca ni za jedno vozilo iz smera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, a iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) saopštili su da je veći broj vozila isključen iz saobraćaja. Oni se trenutno nalaze na odmoralištima i parking mestima.

Uprkos zabranama, najmanje 25 vozila je ušlo na zatvorenu deonicu auto-puta A1 kod tunela Sveti Rok. Ekipe HAC-a trenutno su na terenu i pokušavaju da dođu do putnika koji su ostali zaglavljeni u snegu

– Nažalost, imamo ljude koji su probili zabranu i, bez obzira na sve, prošli. Sa severa ih je prošlo najmanje 15, a s juga deset. Trenutno se čisti i probija do ovih na severu. Pokušaće da ih vrate do Svetog Roka, ali proći do juga se ne može. Ta deonica je od 7:30 zatvorena zbog bure, ne zbog snega. S obzirom na to da je deonica zatvorena, sneg koji pada se ne čisti. Zatvorena je i D1.

Ekipe HAK-a prvo će očistiti severni deo zatvorene deonice auto-puta i vratiti automobile koji su zaglavljeni, a zatim će se prebaciti na putnike koji su na jugu.

– Apsolutno su vanredni uslovi. Naši ljudi su sada na terenu, u vrlo rizičnim okolnostima, pomažu ljudima koji su se svesno upustili u ovo.

Iz HAK-a su upozorili da je, zbog zatvorenih puteva prema Dalmaciji, veći broj vozila isključen iz saobraćaja na odmoralištima i parkiralištima te savetuju da se ne kreće na put. Na putevima je mnogo vozila zimske službe, što usporava saobraćaj.

FOTO: HRT / SCREENSHOT

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.