Vučić razgovarao sa Erdoganom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koga je upoznao sa stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom, sutra u Briselu.

Dvojica državnika su se saglasili da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu i kroz jačanje srpsko-turskih odnosa dati snažan doprinos regionalnoj stabilnosti.

– Sa predsednikom Erdoganom sam razmenio mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima, a upoznao sam ga i sa pozicijom Srbije pred predstojeći nastavak dijaloga sa Prištinom – objavio je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

https://www.instagram.com/p/CpIEWhestMk/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f07a828c-5abf-49a1-88a1-5b8a6b9fc463

Vučić je, u razgovoru s Erdoganom, još jednom izrazio iskreno žaljenje zbog velikog broja žrtava razornih zemljotresa i ponovio spremnost Srbije da pomogne u otklanjanju posledica prirodne katastrofe, koja je pogodila Tursku.

Erdogan je zahvalio predsedniku Vučiću na požrtvovanosti spasilačkih timova iz Srbije, koji su učestvovali u pružanju pomoći stanovnicima pogođenih gradova u Turskoj i na drugoj podršci koja stiže iz naše zemlje.

Predsednik Srbije i predsednik Turske su razgovarali i o aktuelnim globalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je, povodom rođendana, predsedniku Erdoganu poželeo dobro zdravlje i snagu da vodi zemlju kroz izazove sa kojima se suočava u ovom teškom trenutku, navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen/Instagram

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.