Vučić se oglasio iz Brisela: Građanima Srbije poslao poruku! (FOTO)

Sastanak Beo­grada i Prištine biće održan uskoro i vodiće se razgovori oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, kao i pitanje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Brisela neposredno uoči sastanka sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Sastanak Beograda i Prištine se trenutno održava i vode se razgovori oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, kao i pitanje Zajednice srpskih opština.

https://www.instagram.com/p/CpLC-KTIoU4/?utm_source=ig_embed&ig_rid=8ea9e85f-0ba7-4a9e-a2b1-343342f99c80

Na zvaničnom Instagram profilu predsednik Vučić je napisao:

–  Hvala svima koji imaju poverenje u svoje državno rukovodstvo, i koji veruju da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju.“

Podsetimo, u Briselu se danas, na poziv visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, a uz posredstvo EU izaslanika Miroslava Lajčaka, nastavlja dijalog Beograda i Prištine.

Prema objavljenom rasporedu prvo su predviđeni pojedinačni sastanci sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljibnom Kurtijem, posle čega bi trebalo da usledi zajednički sastanak.

Glavna tema današnjih susreta trebalo bi da bude predloženi evropski plan kao osnova za buduću normalizaciju odnosa, ali i konačan dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština što je obaveza koju je Priština preuzela još pre 10 godina, kad je potpisan Briselski sporazum.

Iako Kurti uporno odbija formiranje ZSO, pravdajući se da to navodno nije u skladu sa ustavom tzv. Kosova, EU i SAD u svim izjavama insistiraju da ZSO mora biti formirana.

Foto: Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.