Vučić: Težak razgovor sa Makronom i Šolcom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da je imao težak razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o eskalaciji nasilja na KiM.

„Težak razgovor sa predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o ponovnoj eksalaciji nasilja na Kosovu i Metohiji, kao i o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj situaciji i evropskoj budućnosti Srbije“, napisao je Vučić na Instagramu.

On je istakao  neophodnost ulaganja dodatnih zajedničkih napora u deeskalaciju situacije i nastavak razgovora, kao i ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i nastojanjima da se sva otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga, a ne, kako je naveo, putem provokacija i neodgovornih jednostranih poteza.

„Ponovio sam pozicije naše zemlje i u pogledu najvažnijih globalnih geopolitičkih dešavanja i naglasio da Srbija ostaje dosledan i pouzdan partner u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, vođena prevashodno nacionalnim i državnim interesima“, napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić imao je danas trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Makronom i nemačkim kancelarom Šolcom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu, prenosi Tanjug.

Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.