Vuk se šetao po krilu aviona u letu iznad Vašingtona

Da li ste ikada pomislili da biste mogli da hodate po krilima aviona u letu visoko iznad kopna?

Vuk Đurišić koji se u Ameriku preselio pre tri godine, ne samo da je pomislio već je i ostvario ovaj neverovatni podvig, a svako ko je pogledao snimak njegove šetnje po oblacima na nebu iznad Vašingtona ostao je bez teksta.

Upravo ovaj američki grad je jedno od samo nekoliko mesta na čitavom svetu gde možete probati nesvakidašnju šetnju po krilu aviona u letu na ogromnim visinama. Međutim, prvo je neophodno proći celodnevnu obuku, kako bi ova avantura prepuna adrenalina prošla bez problema. Obuku drže profesionalci koji ne dozvoljavaju da se krene u samostalni let dok ne budu sigurni da je svaki korak uspešno savladan.

„Kad prođe obuka, kreće se na let. Uđe se u kokpit i uzleti, a kad ti pilot jednim naglim pokretom aviona da znak počinješ da se penješ na sam vrh aviona. On u tom trenutku umiri avion i smanji brzinu najviše što može a to je oko 70 milja na čas.

Potom, kad se popneš na vrh aviona, kreće za izvođenjem šest akrobacija i dostiže brzinu od 150 milja na čas. Potom se vraćaš u kokpit, a onda ponovo penješ i kreće šetnja po krilu aviona. Vezani ste elastičnom sajlom i na taj način potpuno bezbedni. Ne mogu drugačije da opišem ovu avanturu osim da je to jedan beskonačni osećaj slobode, rekao je za RINU mladi Vuk Đurišić.

Video pogledajte OVDE.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.