Žarkovo

Promena vremena zatekla je građane širom Srbije nakon niza prolećnih dana. U većini zemlje juče i danas padao je sneg, dok su neke deonice u potpunosti zavejane i neprohodne. U Beogradu su se danas smenjivali kiša i sneg, a sudeći po snimcima sa društvene mreže Instagram, građani javljaju da je u pojedinim naseljima došlo i do manjih poplava. Tako je na ulazu u beogradsko naselje Žarkovo jedan od građana snimio potpuno poplavljen put.

Na kolovozu automobili se kreću usporeno, zbog velike količine vode na ulicama.

Žarkovo

Prisetimo se, Žarkovo je bilo poplavljeno i 2018. godine. Odvodni sistem nije mogao da primi ogromne količine padavina, pa su čitave ulice bile pod vodom. Desetine kuća je bilo poplavljeno. Nadamo se da se isti scenario neće ponoviti i ove godine.

Podsetimo, Srbiju je prvog dana ovog vikenda zahvatilo naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Obilnijih padavina bilo je na severu i na zapadu Srbije. Tamo je palo od 20 do 40 milimetara kiše po kvadratnom metru.

U ponedeljak tokom dana sledi slabljenje padavina. Tokom večeri i noći prvo će jugozapadne, potom i centralne i severoistočne predele Srbije i Beograd zahvatiti novo jače prolazno naoblačenje sa susnežicom i snegom. Na jugu, jugoistoku i istoku Srbije očekuje se kiša.

Foto: Printskrin Instagram/moj_beo_grad_/simiccg.5, Kurir

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.