ZASTRAŠUJUĆE SCENE NAKON POŽARA U HRVATSKOJ!

Hrvatski Večernji list objavio je snimak iz Osijeka na kojem se vidi kako plastika teče kroz kanale na mestu velikog požara u tom gradu.

U prkos tome gradonačelnik Ivan Radić izjavio je da je „kvalitet vazduha i vode zadovoljavajući“.

On je naveo da su odmah po izbijanju velikog požara u firmi „Drava International“, gde i dalje gori deset hektara uskladištene plastike, počela ispitivanja vode.

– Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske službe su se stavile na raspolaganje, a radnike, koji su boravili u prostorima poduzeća „Drava International“ smo zbrinuli u gradsku Sportskoj dvorani „Jug 2“ – kazao je Radić.

Navodi se da su vatrogasci još na terenu, a tri su prilikom gašenja požara povređena, od kojih jedan teže, nakon što je upao u šaht s užarenom plastikom.

Jutarnji list prenosi da je vatrogasac koji je pao u rastopljenu plastiku zadobio opekline na više od 30 odsto tela koje su opasne po život.

On je smešten na odeljenje intenzivne nege KBC Osijek, a sutra bi trebalo da bude prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice koja ima Zavod za opekotine.

Veliki požar koji je buknuo kod prigradskog naselja Brijest uočen je i na satelitskom snimku iz svemira, a hrvatski mediji navode da se dim vidi i iz drugih gradova u toj zemlji i da je stigao do Bosne i Hercegovine.

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.