Zbog krijumčarenja migranata „palo“ osmoro: Tokom pretresa stanova pronađena ogromna svota novca i 11 mobilnih telefona!

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe, od oktobra do decembra 2022. godine, uz novčanu naknadu, prevozili migrante

Policija je uhapsila osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je jutros MUP.

Uhapšeni su D. J. (58), odgovorno lice jednog autoprevozničkog preduzeća iz Niša, kao i zaposleni u toj firmi D. S. (45), D. M. (28), E. T. (34), S. S. (38), S. S. (50), S. K. (52) i S. Z. (46), dok se za jednom osobom intenzivno traga.

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe od oktobra do decembra 2022. godine, uz novčanu naknadu, prevozili migrante od Dimitrovgrada do Pirota i Niša.

Policija je pretresom stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili, kao i autoprevozničkog preduzeća, oduzela tri autobusa korišćena za izvršenje krivičnog dela, 9.600 evra i 132.210 dinara, kao i 11 mobilnih telefona.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Ovu akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, zajedno sa Upravom kriminalističke policije i Upravom granične policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

foto: nezavisne.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.