ŽENA JE UŠLA U VODU I ODMAH POČELA DA VRIŠTI Užas na plaži u Hrvatskoj, svi su neverici šta ju je ugrizlo

Leto je uvek puno zanimljivih priča, ali ona koju je podelio jedan građanin spada u „verovali ili ne“. Za vreme kupanja na jednoj od plaža u Čiovu suprugu A. D. mu je napala – glavata želva, odnosno morska kornjača!

Sve se desilo u plićaku, a žena je jedva izvukla živu glavu.

Priča ide ovako: supruga i muž su s dvoje dece bili na kupanju na jednoj od plaža na Čiovu. Početak godišnjeg odmora, frižider i kupanje od ranog jutra. Idealno. Oko 10 supruga ulazi u more. I tada dolazi do neverovatnog obrta u danu koji je trebalo da bude porodični odmor i zabava.

– Supruga je bila na metar, metar i po dubine kada je vrisnula. Video sam siluetu nečeg velikog. Mislio da je hobotnica, a kada sam se približio shvatio sam da je – kornjača! Izvukao sam ženu dok je kornjača nastavila prema plaži gde ju je nazad u more upotrebom sile vratio kupač ne bi li zaštitio sebe i ostale. Ugrizla ju je iznad leđa, a ugriz je bio veličine 10 do 12 centimetara i ostavila veliki trag. Bila je dužine 80 do 100 centimetara. Odmah je rana prokrvarila i pomodrila – ispričao je ona.

Ni brza reakcija drugih kupača nije ublažila krvarenje. Otišli su u bolnicu gde su u prvi mah mislili da je ženu napala meduza.

I doktori bili u čudu

– Kada smo došli u bolnicu i oni su se nasmejali. Doktorima je bilo intrigantno i pomalo smešno. Dezinfikovali su i previli ranu i dali joj tablete. Mora da proveri antitetanus zaštitu. Čitao sam da su i u Crnoj Gori bili slični slučajevi – navodi on.

Kupač se pita šta bi tek bilo da mu je malo dete bilo u moru s obzirom na silinu napada. Kaže nam da je kornjače viđao u Kaštelanskom zalivu, ali da je ovo „van svake pameti“.

– Takav napad u plićaku na metar i po. Iznenađenje i šok – zaključuje on.

Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.