Na istočnom frontu, u regijama Kupjanskog, Krasno-Limanskog i Donjeckog pravca, zabeleženi su intenzivni sukobi između ruskih i ukrajinskih snaga. Prema izveštajima Ministarstva odbrane, ruska vojska je angažovana u odbijanju napada ukrajinskih snaga i navodno nanosi značajne gubitke Vojsci Ukrajine duž celog fronta.

Na Kupjanskom pravcu, ruske snage su, kako se navodi, odbile tri napada ukrajinskih jurišnih grupa u oblasti naselja Zagorujkova. Takođe se izveštava o napadima na ukrajinske snage u oblastima naselja Kurilovka, Podoli, Timkovka i Sinjkovka, gde su, prema tvrdnjama, uništene žive snage i tehnika ukrajinske vojske.

Na Krasno-Limanskom pravcu, odbijen je napad ukrajinske 50. brigade Nacionalne garde u oblasti Grigorovke, a slični sukobi su zabeleženi i u oblastima Jampolovke i Serebrjanke.

Na Donjeckom pravcu, ruske snage izveštavaju o odbijanju napada ukrajinske 67. brigade u oblasti Kleščejevke i sukobima u oblastima Vasjukovke i Kurdjumovke. Prema izveštajima, ruske snage su nanele značajne gubitke ukrajinskim snagama, uključujući uništavanje vojne tehnike i osoblja.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.