Životinja izujedala i rasporila trbuh devojčici (4)

U beogradskom naselju Sremčica sinoć je u ranim večernjim satima došlo do brutalnog napada psa na devojčicu od 4 godine kojoj je životinja zubima rasporila stomak.

Incident se dogodio kada je devojčica, zajedno a roditeljima, došla da nahrani psa koji je u vlasništvu njihovog rođaka.

– U jednom trenutku pas je prišao devojčici i počeo da je ujeda po rukama, nogama i stomaku. Otac i majka su tada skočili, odvojili ćerku od pomahnitale životinje i tako joj spasli život – kaže dobro obavešten izvor Informer.

Roditelji devojčice, odmah su stavili dete u kola i odvezli se do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj gde su je lekari, ubrzo po prijemu, operisali.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

– Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela – rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

– Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu – rekao je on.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.