ZNATE LI ZAŠTO BI PLANIRANI SEX MOGAO BITI MNOGO BOLJI OD SPONTANOG?

Parovi koji planiraju vreme za fizičku bliskost na kraju imaju spontaniji seks od onih koji ga ne planiraju

COPYRIGHT/PROFIMEDIA

Većina stvari u životu zahteva planiranje. Zašto bi seks bio izuzetak? Bez strategije, seks postaje samo teorija – kao i rečenica „Trebalo bi da se nekad nađemo“. Ako ne sednete i ne isplanirate to, jednostavno se neće dogoditi.

Što više ispreplićemo naše živote s logistikom, finansijama, čišćenjem toaleta, decom, poslom itd., imamo manje prostora za seksi stvari. Osim ako se ne obavežete da date prioritet svojoj seksualnoj vezi i užitku, lako je izgubiti se u vrevi života, Rejčel Rajt, licencirana psihoterapeutkinja i osnivačica programa „Shame Free Therapy“ priča za Glamour. Ipak, to ne znači da s vašom vezom nešto nije u redu.

Potpuno je normalno da parovi u dugim vezama imaju duže periode bez fizičke intimnosti.Šta „duga veza“ znači, uveliko zavisi zavisi od para: za neke je to nekoliko nedelja, za druge nekoliko godina, kaže Moraja Siger Degire, stručnjakinja za odnose i online aplikaciju za parove Paired. Ipak, primetan pad u učestalosti seksualnih odnosa jeste primetan i može biti teško odrediti što treba učiniti da se iskra vrati.

Život menja seksualne navike

Postoji mnogo, mnogo razloga zbog kojih seks u vezi može postati ređi. Kako vreme u vezi prolazi, imamo sve više odgovornosti koje nam oduzimaju vreme, energiju i fokus, ističe dr Sara Melankon, sociološkinja i sertifikovana seksološkinja. Kao primere navodi decu, posao i brigu o porodici. Takođe, može biti jednostavno poput dinamike koja se promenila tokom vremena.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.