„AKO JE NARKOMAN PREDAVAO DECI, TO JE SKANDAL“: Oglasili se meštani Srpca o svešteniku dileru!

Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, u više je navrata kupovao kokain, koji je nabavljao čak i na crveno slovo u dane velikih pravoslavnih praznika.

U policijskoj akciji ”Eskadron” uhapšeno je 19 osoba iz Banjaluke koji se sumnjiče da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, a tokom akcije zaplenjeno je oko 900 grama belog praška nalik kokainu, ali i oko 1,1 kilogram marihuane, kao i 35.000 KM. Među uhapšenima je i sveštenik crkve u Srbcu, za koga se sumnja da je kupovao narkotike, i za koga meštani kažu da je u parohiju došao pre nekoliko godina.

„On je tu tri, četiri godine. Nismo čuli ništa loše o njemu. Dođe, sveti nam vodicu, ali ako je tačno da se drogirao, onda je to mnogo ozbiljnije. On predaje veronauku našoj deci, strašno je, ako se dokaže, da im je narkoman predavao to je skandal“, kaže meštanka Srpca.

Podsetimo, Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, u više je navrata kupovao kokain, koji je nabavljao čak i na crveno slovo u dane velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana!

U dokumentima iz istrage piše da je Vuković u više navrata drogu kupovao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50) zvanog Kreka iz Banjaluke za iznose od 100 do 300 maraka. Sveštenik je to potvrdio i tokom saslušanja u svojstvu svedoka, izjavivši da je kokain od Jungića kupio ”neposredno pre Nove godine”, kao i ”dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)”!

Izjavio je i da je 29. februara kupovao drogu od Jungića za iznos od 300 KM, a taj dan ga je policija tajno pratila. U dokumentaciji se navodi da je Vuković automobilom ”tuareg” oko 18.40 časova došao u Jungićev stan. U zgradi se zadržao desetak minuta, a nakon što je izašao policija je nastavila da prati njegovo vozilo. Oko 19 časova su ga zaustavili u ulici Miloša Obilića i tada su mu pronašli i oduzeli tri PVC paketića sa bruto masom od po 0,6 grama, 0,56 grama i 0,59 grama kokaina.

U dokumentima iz istrage se navodi da su osumnjičeni u međusobnoj komunikaciji za kokain koristili šifre i izraze kao što su ”čista majica”, ”čisti veš”, ”kafa” i slično. Osim direktnog kontakta kupoprodaju su dogovarali i preko više mobilnih aplikacija.

MONDO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.