DEČAK (11) DOŠAO NA TRENING, SKOČIO KA KOŠU, PAO I PREMINUO Velika tuga u Omoljici kod Pančeva

Velika tragedija dogodila se u Omoljici, predgrađu Pančeva, gde je jedanaestogodišnji dečak A. M. preminuo nakon što mu se slošilo na košarkaškom treningu.

Prema prvim informacijama, dečak ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema, ali je uprkos nadljudskim naporima lekara, preminuo u Opštoj bolnici u Pančevu. Njega su lekari pokušali više puta da reanimiraju, ali su napori bili bezuspešni.

Zbog specifičnog slučaja naložena je obdukcija tela dečaka, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti. Kako “Blic” nezvanično saznaje, maleni A. M. je došao na trening u školsku salu, malo se prošetao, skočio da ubaci loptu u koš i pao.

Sve se desilo na samom početku treninga; nije bio izložen nikakvom fizičkom pritisku, niti umoru, samo je pao. Hitna pomoć je veoma brzo došla, prebacili su ga u Opštu bolnicu Pančevo, ali mu nije bilo spasa.

Kako saznajemo A. M. je bio učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” u Omoljici.

Nije aktivno trenirao košarku

 Nije aktivno trenirao košarku, dolazio je ponekad na treninge da bi se družio sa drugarima i razvijao, takmičenje mu nije bilo prioritet. Bio je odličan učenik. Dobro je znao engleski. Bio je omiljen u razredu, vedrog duha, neko ko je uvek nasmejavao druge. Mnogo je voleo crkvu, bio je dečak koji nikada nije hteo da opsuje, jednu ružnu reč nikada izgovorio nije. Jednostavno, bio je dete čistog srca – rekao je za “Blic” veoma potreseni direktor škole Vladimir Ristić.

Kako kaže, bio je najmlađi od troje dece, ima dve starije sestre.

– Bio je mezimac i u porodici, sada je naš anđeo na nebu. Dečak koji je zračio pozitivnom energijom, uvek nasmejan, bilo je milina ući u to odeljenje čiji je on bio sastavni deo. Pre tri dana su pravili predivnu priredbu gde su svi učestvovali kao odeljenje. Čitava njegova porodica su veliki vernici i jako posvećeni crkvi i veri. Zato se nadam da će imati snage da prežive ovaj težak trenutak – rekao je direktor skole.

Blic.rs

Ringier

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.