Hoće li Rusija raketirati London zbog učešća u masakru u Belgorodu

Rusija je tražila sednicu Saveta bezbednosti UN zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Iza terorističkog napada na Belgorod stoji Velika Britanija koja u saradnji sa SAD podstiče kijevski režim na terorističke akcije, shvatajući da je kontraofanziva Kijeva propala. London je, kako su nedavno rekli ukrajinski zvaničnici, zabranio kijevskom režimu da pregovara sa ruskom stranom insistirajući na pobedi na frontu – rekla je Zaharova za Sputnjik.

Imajući u vidu da nema ni minimalne šanse da se jadan položaj Ukrajinaca na frontu poboljša Anglosaksonci su prešli na taktiku terorističkih napada protiv civila, dodala je Zaharova.

Kako je dodala, odgovornost za napad snose zemlje koje isporučuju oružje Kijevu a Kijev kasetnom municijom gađa civile.

Misija Rusije pri Ujedinjenim nacijama saopštila je da je traženo da sednica bude u 21 sat po srednjeevropskom vremenu. Takođe, je zahtevano  da na sednici učestvuje ambasador Češke u UN da bi dao objašnjenje u vezi sa isporukama oružja Kijevu.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ukrajinske snage gađale Belgorod raketama „oljha“ i iz višecevnog bacača raketa „vempir“ češke proizvodnje.

U napadu je 14 osoba poginulo, a 108 ranjeno.

Podsetimo, iz Moskve je više puta poručeno da se neće libiti da upotrebe raketni arsenal i gađaju prestonice zemalja koje direktno učestvuju u napadima na rusku teritoriju! Vojni stručnjaci iz Moskve ističu da London stoji iza gotovo svih „gadosti“ koje pogađaju Rusiju i da direktno pomaže Kijevu u izvođenju terorističkih napada na vcivilne ciljeve u Rusiji.

Informer

EPA/Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.