HRVAT NAHVALIO NOVAKA PRED MEČ: On je najbolji ikada

Srpski teniser i Borna Gojo će se sasati u 4. kolu US Opena

Novak Đoković je pobedio Lasla Đerea u srpskom okršaju posle velike borbe rezultatom 3:2.

Sledeći Novakov protivnik je hrvatski teniser Borna Gojo. On je u kvalifikacijama savladao Hamada Međedovića dok je u glavnom žrebu bio bolji od Delijena, Mekdonalda, a potom i Jiržija Veselog, dok je svu trojicu pobeđivao bez muke – sa po 3:0.

Sada će hrvatski teniser imati vrlo težak zadatak pošto će na drugoj strani mreže biti možda i najbolji igrač u istoriji belog sporta.

– Novak je veliki favorit. Imam ja tremu, ali svi oni mene treba da dobiju, svi su favoriti protiv mene. Očekujem ekstremno težak meč i veliki izazov za mene, nešto novo u mojoj karijeri. Druga sedmica Grend slema prvi put, naravno da se veselim i nadam se da ću pokazati dobar tenis – rekao je Borna Gojo na svojoj konferenciji i dodao:

– Divim se Novaku, imam definitivno neverovatan respekt prema njemu i tome što je sve ostvario. On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. Pogotovo kada tako uspe neko tko dolazi iz zemlje kao Srbija, Hrvatska, BiH… Mi nemamo ništa, nismo Australijanci, Amerikanci, Francuzi, koji imaju velike teniske federacije i dobijaju mnogo pozivnica za najbolje turnire. Zato posebno cenim Novakov uspeh, on je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za Novaka najbolje što se može, i da mislim na svoju igru.

Na kraju je istakao da se nada uzbudljivoj atmosferi.

– Nadam se uzbudljivoj atmosferi, zašto ne. Doživeti tako velike stadione je nešto za šta igraš i zašto si se i počeo baviti tim sportom. Veselim se tome. Sigurno će biti navijača s obe strane. Imam nekoliko prijatelja koji rade tu, došli su mi i sestra i otac. Došli su mi i neke kolege i trener sa faksa.

Foto: EPA/EPA-EFE/WILL OLIVER

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.