KINESKI PREDSEDNIK SI ĐINPING SLETEO U BEOGRAD!

Si Đinping je stigao u Beograd, a dočekala ga je delagacija na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Kine Si Đinping stigao je u Beograd, gde će da boravi u okviru zvanične dvodnevne posete Srbiji, 7. i 8. maja. Kineskog lidera je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom ove važne posete sve je organizovano na najvišem nivou.

Uz predsednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsednika Si Đinpinga na crvenom tepihu je dočekala delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, nekadašnji predsednik Tomislav Nikolić sa suprugom, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

U Beograd je stigla kineska delegacija koja broji oko 400 članova. Predsednika Kine dočekuju srpski lovci MiG-29 koji su pratili njegov avion od ulaska u naš vazdušni prostor, a na beogradskom aerodromu je u njegovu čast postrojena garda Vojske Srbije. Beograd je unapred postavio zastavice koje su deo dobrodošlice predsedniku Kine, prijateljske zemlje našoj Srbiji.

Prema protokolima koje prate posete velikih svetskih državnika, i boravak kineskog lidera našoj zemlji obezbeđuje oko 3.400 policajaca, a garda ga dočekuje na aerodromu. Doček će biti upriličen folklorom, cvećem, a biće postavljene i kinesko-srpske zastavice duž celog puta. Na Kuli Beograd osvanule su srpska i kineska zastava.

MONDO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.