KLINAC (16) SRUŠIO REKORD USEINA BOLTA! Pogledajte dečaka bržeg od najboljeg svih vremena! (VIDEO)

Slavni atletičar ostao je bez jednog od rekorda, ali ako mu je za utehu oborio ga je njegov zemljak.

Jedan od najdominantnijih sportista svih vremena, trkač Usein Bolt sa Jamajke postavio je rekorde koje njegovi naslednici godinama ne mogu da obore na najvećim svetskim takmičenjima. Iako je uvek delovalo da trči slabije od svog maksimuma, Bolt je lestvicu podigao visoko, pa retko stižu informacije da je pao nekih od njegovih rezultata – sada imamo tu situaciju jer je zemljak Nikekoj Bramvel (16) pokazao sav svoj talenat.

Bramvel je 400 metara istrčao za 47,26 sekundi, što je za 0,07 brže nego Bolt. Time je srednjoškolac sa Jamajke postavio svetski rekord za takmičare do 17 godina, što je bilo dovoljno da ga proglase naslednikom jednog od najvećih atletičara svih vremena. Istina, moraće još mnogo da radi kako bi ostvario barem delić Boltovih uspeha!

„Divan je osećaj oboriti rekord. Od prošlog leta sam ga vrebao i sjajno je što sam izašao na stazu i uspeo da ga dosegnem. Usmerio sam um ka tome i fokusirao se na rekord“, rekao je učenik srednje škole Kalabar u Kingstonu, glavnom gradu Jamajke. On je rekord postavio na 51. Karifta igrama na atletskom stadionu Kirani Džejms u Grenadi

MONDO

MN Press

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.