KO ĆE ZAMENITI DAČIĆA AKO ODE SA ČELA SPS-A? Najavio odlazak nakon rezultata izbora – pominje se samo JEDNO IME

Građani Srbije su juče glasali na republičkim, pokrajinskim, beogradskim i lokalnim izborima. Nakon prvih preliminarnih rezultata najveći šok je bila najava lidera socijalista Ivice Dačića da će se povući sa čela SPS. Iako postoji sasvim opravdana sumnja da će se tako nešto desiti, jasno je da na njegovo mesto može doći samo jedan čovek. Socijalisti su u odnosu na izbore koji su održani 2022. godine u padu od oko pet odsto.

Obraćajući se građanima nakon objave prvih rezultata izbora, Ivica Dačić je rekao da ni on, ni partija, nisu zadovoljni postignutim rezultatom. „Ovaj rezultat je što se nas tiče nezadovoljavajući i razgovaraću sa kolegama o tome šta je najbolje za stranku u narednom periodu. Moje mišljenje je da je potrebno naći novog lidera SPS-a“, rekao je Dačić.

„Mi smo unapred doneli odluku da smo spremni da nastavimo saradnju u koaliciji sa SNS, naravno ako to bude njihova odluka na svim nivoima. Pošto će na parlamentarnom nivou sama SNS imati apsolutnu većinu, kad je reč o gradskim izborima što se nas tiče mi smo u startu rekli da smo opredeljeni za nastavak koalicije sa SNS i ne razmatramo drugu mogućnost odborničke većine“, naveo je Dačić.

Ukoliko se tako nešto zaista desi i Ivica Dačić ode sa čela socijalista, navodno samo jedan čovek može doći na njegovo mesto – potpredsednik stranke i bivši ministar Branko Ružić. Da li će on sad na vrh stranke tek ćemo saznati.

MONDO

Nemanja Nikolić/Kurir

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.