„KRIM NAPADNUT DRONOVIMA I AMERIČKIM RAKETAMA“ Ukrajinska vojska tvrdi da je POGODILA MOĆNI RUSKI BROD

Ukrajinske odbrambene snage pogodile su ruski morski minolovac “Kovrovec“, saopšteno je danas iz generalštaba oružanih snaga Ukrajine.

Reč je o minolovcu ruske Crnomorske flote namenjenom za vođenje brodova i plovila kroz minirane vode, izviđačko i kontrolno povlačenje, uspostavljanje plovnih puteva u minskim poljima i učešće u postavljanju mina, prenosi agencija UNIAN.

Navodi se da je ruska vojska ranije koristila brod “Kovrovec“ za obavljanje misija u Atlantskom okeanu, Persijskom zalivu i u Sredozemnom moru, a nakon toga je prevezen u Sevastopolj.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su ruski PVO sistemi tokom protekle noći osujetili ukrajinske vazdušne napade i uništili devet američkih raketa ATACMS i 61 dron, od čega je 57 dronova uništeno iznad Kubana.

„Ruski PVO sistemi uništili su devet operativno-taktičkih raketa ATACMS i jednu bespilotnu letelicu iznad teritorije Republike Krim. Tri bespilotne letelice su uništene nad teritorijom Belgorodske oblasti, a 57 bespilotnih letelica je uništeno i presretnuto iznad teritorije Republike Krim“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi agencija Interfaks.

U međuvremenu, direktor bezbednosti grupe kompanija Slavjansk ECO, Eduard Trudnev saopštio je da je Rafinerija nafte u Slavjansku na Kubanu u Krasnodarskom kraju obustavila rad nakon napada dronom.

On je dodao da su dronovi koji su napali rafineriju nafte nosili naboje sa čeličnim kuglicama, prenosi TAS.

Blic.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.