KURTI DOŠAO NA SEVER KiM SA STOTINOM DO ZUBA NAORUŽANIH SPECIJALACA!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti danas je u obilasku opština na severu KiM. On je stigao u Zubin Potok, nakon što se u Leposaviću sastao sa tzv. gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem, čime dodatno provocira Srbe na KiM i izaziva strpljenje međunarodne zajednice. U ovim srpskim opštinama vlada pravo opsadno stanje.

– Paradiranje Aljbina Kurtija uz više desetina vozila i stotinu do zuba naoružanih albanskih specijalaca po severu Kosova i Metohije uznemirio je Srbe na Kosovu i Metohiji koji su sa gnušanjem posmatrali ovaj igrokaz. Kurtijev dolazak na sever uz parapolicijske formacije ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija. Više je nego jasno da je svojim dolaskom želeo da isprovocira reakciju srpskog naroda i sebe predstavi kao žrtvu kako bi zaradio još koji politički poen ili glas za predstojeće izbore – reagovala je Srpska lista na ovu provokaciju.

Pozvali su međunarodne aktere da reaguju i sankcionišu ovakve otvorene neprijateljske postupke.

– Nakon ove cirkuske predstave očigledno uplašeni Kurti je kao i svi okupatori otišao nazad, a mi ostali na severu Kosova i Metohije kao svoji na svome jer je ovo naša zemlja, naši gradovi i opštine. Očekujemo da će nadležne službe dezinfikovati ulice kojima se on kretao i time zaštiti zdravlje naših građana. Zahtevamo da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju i zahtevaju od svog pulena da prestane da ugnjetava srpski narod, koji je ovog puta pokazao izuzetnu suzdržanost i trpeljivost – zaključili su iz Srpske liste.

Kurir.rs/A.Ć.

Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.