LEGIJA I ZVEZDAN JOVANOVIĆ IZ ZATVORA POSLALI CVEĆE JEDNOJ ŽENI!

Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović koji služe kaznu od 40 godina zatvora, iz ćelije su poslali cveće Oliveri Jovanović, Zvezdanovoj ženi.

Milorad Ulemek Legija (56) i Zvezdan Jovanović (58), osuđeni na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, poslali su cveće Oliveri Jovanović, Zvezdanovoj suprugi, koja se ovim pohvalila na mrežama.

Ona je pre dva dana na poklon dobila tri saksije sa cvećem od svog supruga Zvezdana Jovanovića, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) i Milorada Ulemeka Legije koji izdržavaju kaznu u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“.

„Ja sam možda jedina, koja je dobila cveće i saksije-ručni rad-od Jovanovića i Ulemeka, evo danas. Pažljivi i divni, kao i uvek. Ponosna sam što sam deo njihovog života“, napisala je Olivera na jednoj društvenoj mreži.

Na koji način su Legija i Jovanović uspeli da od stiropora izrade saksije i otkud su nabavili cveće, nije poznato, pošto je u zatvoro strogo zabranjenog korištenje oštrih predmeta. Dvojica pripadnica bivših „crvenih beretki“ u zatvoru očigledno imaju novi hobi, pored pisanja knjiga.

Legija je do sada objavio oko 25 knjiga, tokom 20 godina zatvora, a Zvezdan je takođe objavio jednu. Poslednju knjigu Legija je objavio prošle godine.

Legija je prošle godine stupio je u štrajk glađu, a jedan od njegovih zahteva su bile i češće bračne posete, kao i pravo na ljubavnu sobu.

Kasnije je prekinuo štrajk, a iz Uprave zatvora su saopštili da je razvrstan u povoljniju grupu V1 jer je ispunio zakonske uslove predviđene izmenama Pravilnika o kućnom redu Posebnog odeljenja koji je stupio na snagu 10. juna 2023. godine.

Legija u zatvoru ima omogućeno 16 poziva mesečno u trajanju od 15 minuta. Takođe, on je pohađao likovnu sekciju i ide u teretanu.

„Zbog svog korektnog vladanja, poštovanja propisa i učestvovanja u realizaciji programa postupanja osuđeni Ulemek je do sada tri puta napredovao u tretmanu. U septembru 2022. godine i u februaru 2023. godine ovom osuđenom licu su dodeljena proširena prava koja se odnosi na veći broj telefonskih razgovora i na veći broj poseta. Konkretno, zakonom i Pravilnikom je predviđeno da osuđeni ima pravo na posete jednom mesečno u trajanju od sat vremena. Ulemek već nekoliko godina unazad ima posete tri do četiri puta mesečno i to duplo duže – u trajanju od dva sata bez fizičkih prepreka tako da i u ovom delu uživa u proširenom pravu kako je i predviđeno zakonom. Dakle, posete članova porodice osuđenom Ulemeku traju duplo duže nego što inače traju posete članova porodice drugim osuđenicima na izdržavanju kazne zatvora u drugim kazneno-popravnim ustanovama osim ako im nisu odobrena proširena prava koja se odnose na trajanje poseta“, navode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

MONDO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.