Liga nacija – Srbiji teška, ali prihvatljiva grupa

Fudbaleri Srbije igraće u grupi 4, A divizije Lige nacija sa Španijom, Danskom i Švajcarskom, odlučeno je žrebom u Parizu.

Grupu A1 čine Hrvatska, Portugal, Poljska, Škotska

Grupu A2 čine Italija, Belgija, Francuska, Izrael

Grupu A3 čine Holandija, Mađarska, Nemačka, BiH

Grupu A4 čine Španija, Danska, Švajcarska, Srbija

Utakmice po grupama u Ligi nacija igraće se u septembru, oktobru i novembru ove godine, a naš tim će debitovati u najjačoj A diviziji.

Sastav grupa u divizijama B, C i D možete pogledati OVDE.

U Ligi nacija se takmiči ukupno 54 reprezentacija koje su podeljene u četiri kvalitetne lige, na osnovu postignutih rezultata iz sezone 2022/23. Timovi su u svakom delu bili podeljeni u šešire opet na osnovu renkinga u Ligi nacija 2022/23. U A, B i C Ligi nacija imamo četiri grupe po četiri tima, svaki tim će igrati šest mečeva, po tri kod kuće i u gostima. U D Ligi nacija imamo dve grupe od po tri tima, tu će se igrati četiri meča.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe A divizije izboriće plasman na završni turnir, ukupno osam, umesto dosadašnje četiri. Trofej brani Španija, a prethodni pobednici bili su Francuska i Portugal. Finalni turnir održaće se od 4. do 8. juna 2025. godine, a prethodno od 20. do 25. marta odigraće se plej-of i plej-aut.

Pobednici grupa u svim ostalim divizijama preći će u viši rang, a poslednjplasirani u grupama divizija A, B i C se sele u niži rang.

sportske.net

EPA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.